Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων

dimarxosΜε μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην Λάρισα τους συμμετέχοντες στο 25ο «Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ - Παναγιώτης Παπαθανασίου», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος μας και ο ιστορικός Μουσικός Σύλλογος Λάρισας. Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού φεστιβάλ, το οποίο έχει καταγράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία στον χρόνο.

Η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Λάρισα και για τους Λαρισαίους, που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν συνδεθεί με την χορωδιακή μουσική. Γιατί από φέτος το καθιερωμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, μετονομάζεται σε «Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Παναγιώτης Παπαθανασίου», αποδίδοντας έτσι την ελάχιστη τιμή σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στον πολιτισμό, μέσω της χορωδιακής μουσικής.

Ο Παναγιώτης Παπαθανασίου, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, αλλά παραμένει ζωντανή η ολοκληρωτική αφοσίωσή του στη χορωδιακή μουσική και τα όσα έχει κάνει για την ανάδειξή και τη διάδοσή της. Η επιλογή να δώσουμε του όνομα του Παναγιώτη στο Φεστιβάλ, ήταν χρέος της πόλης προς τον πρόσωπό του για την απεριόριστη αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά του στην Λάρισα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ και ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας για τους χορωδούς των προσκεκλημένων χορωδιών. Είμαι βέβαιος πως το διήμερο αυτό θα απολαύσουμε ξεχωριστές και ποιοτικές συναυλίες.

 

Απ. Καλογιάννης
Δήμαρχος Λαρισαίων

 

 

Related Articles